Forside | Foto fra kurs | Kursgalleri | Oversettelse | Translation | Hva skjer | Produktfoto | Produktgalleri

Klikk for E-mail adress

Husk at fotokurs er en fin gave. Gavekort kan sendes pr email.

Fotokurs

Fotokurs dyre- og fuglefotografering, fotografering i studio med fotomodell, makrofotografering, portrettfotografering, landskapsfotografering, og bildebehandling i Photoshop. Velkommen til et komplett fotokurs i skogen med våre tillitsfulle dyr og fugler. Priser og dato finner du under kursbeskrivelse.

Med våre metoder kan en nybegynner enkelt lære manuell fotografering med speilrefleks som er basis for kreativ fotografering inne og ute i naturen. Digitalt speilreflekskamera, stativ og diverse optikk kan du låne gratis hvis du ikke har det selv. Vi tar maks 6 deltakere pr kurs.

Naturen er vår nabo, og derfor er dyre- og fuglelivet på nært hold en del av vår hverdag. Det gir alle som kommer på kurs og oss mange opplevelser og flotte motiver. Fotografering av bryllup, barn og familier gir spennende og trivelige møter med tradisjoner og mennesker. Kunnskap om fotografering i studio eller ute i naturen med ville dyr og fugler er vår kompetanse som vi gjerne deler med alle som kommer til våre fotokurs. Vårt domene, naturfotografen.com, forvirrer nok mange siden vi jobber med foto innen alle temaer, men frem til 1997 jobbet vi kun med naturfoto, og da passet domenet bra. Naturfoto er fremdeles en stor del av vår hverdag, og det er vi veldig glade for.

Vi bor 90 minutter med bil fra Oslo og 45 minutter fra Drammen.

Se oss på You Tube.
Det finnes mange video på you tube av ting som skjer hos oss.
Søk på :
www.naturfotografen.com video nr 44
- https://www.youtube.com/watch?v=zcw2Zx9J6NA

Husk at fotokurs er en fin gave. Gavekort kan sendes pr email.

DATO FOTOKURS:

Mars: 7.- 8. ledige plasser 2 stk
April: 11.-12. og 25.- 26.
Fotokurs 2 dager for nybegynnere.
Kurset inneholder dyre-og fuglefotografering, fotografering i studio med fotomodell, makrofotografering, portrett-fotografering, landskaps-fotografering og bildebehandling i Photoshop.

Mars: 14.
Kurs i digital bildebehandling i Photoshop Elements.

Mars: 21.
Fotokurs lyssetting.

Juni: 13.
Workshop Fotoshoot

Juni: 20.-21
Trinn 2, Fotokurs for viderekommende. Natur og studio.

Mer informasjon om kurs finnes i kolonne til høyre bl.a. om våre dagskurs etter avtale. Et godt alternativ i vinterhalvåret.

Kursmeny: Grunnkurs - Viderekommende - Dagskurs etter avtale - Photoshop - Lyssettingskurs for nybegynnere - Fotokurs dyre- og fuglefotografering for viderekommende - Workshop Fotoshoot

 

Fotokurs 2 dager for nybegynnere. Dato 7.- 8. mars har 2 ledige plasser.

Tillitsfulle dyr og fugler her i skogen gir deg unike muligheter til å lære fotografering med manuelle innstillinger som alle fotografer bruker til dyre- og fuglefotografering, makro-, produkt-, og landskapsfotografering. Portrettfotografering i vårt studio med fotomodell er også med i dette kurset sammen med grunnleggende bildebehandling i Photoshop.

Dato: Mars 7.- 8. April 11.-12. og 25.- 26.


Fotokurset er for nybegynnere og alle som har fotografert uten å forstå hvordan kamera fungerer. Med våre visuelle metoder er det ikke vanskelig å lære innstillinger som er grunnlaget for kreativ fotografering inne og ute i naturen. Med praktiske oppgaver lærer du å ta bilder av mennesker, landskap, fugler, dyr, makrofotografering, og portrettfoto med modell i vårt fotostudio. Digital bildebehandling med Photoshop er også en del av kurset. Digitalt speilreflekskamera, stativ og diverse optikk kan du låne gratis hvis du ikke har det selv. Et fotokurs hos oss i skogen er også en opplevelse de fleste ikke glemmer. Du bør ha med en pose mandler til fugler og ekorn som tror at mandler vokser i lomma til alle som kommer på kurs, og de forventer servering hele dagen!

Program lørdag:
Du lærer bruk av kamera med manuelle innstillinger som bruk av blender og lukker, iso, hvitbalanse, skarphet, fargerom, lysmålersystem, fokussystem, bruk av innebygd blits, histogram, hvordan å eksponere riktig og korrigere når kamera måler feil. Valg av objektiver er også tema. Etter lunsj er vi ute med praktisk foto med blant annet makrofotografering, og bildekomposisjon i landskap. Makrofotografering er morsomt, og du lærer teknikker og bruk av utstyr som gjør det enkelt å fotografere detaljer på blomster og insekter. Da dukker det opp utrolig mange fascinerende motiver.
Vi avslutter dagen med landskapsfotografering og hvordan å utnytte mulighetene i et motiv.

Program søndag:
Praktisk fotografering i fotostudio og ute i kamuflasjetelt. Her i skogen kan du oppleve ville dyr og fugler som er tillitsfulle, og derfor mangler du ikke motiver når du sitter i kamuflasjeteltet som en profesjonell naturfotograf. Du får flotte bilder, og telelinse og stativ låner du gratis av oss hvis du ikke har det. Portrettfoto er alltid populært, og vårt fotostudio med modell og topp utstyr lærer deg mye portrett, lyssetting, komposisjon og lyset generelt. Vi avslutter kurset med grunnleggende digital bildebehandling i Photoshop CC på egen pc. Før kurset kan du laste ned en gratis prøveversjon som varer i 30 dager for Mac eller Windows. Søk på www.adobe.com. Den som ikke har arbeidet med digital bildebehandling vil oppleve utrolige muligheter på kort tid. Etter endt kurs kan du gjøre mye med bildene dine i Photoshop på egenhånd.  Vi er kanskje alene om et så variert tilbud. Søndag kveld reiser du hjem med bilder du virkelig kan være stolt av, og som fortjener en plass på veggen.

Under linken
Kursgalleri ser du bilder tatt av nybegynnere som har vært på kurs.
Kurset starter hjemme hos oss lørdag kl 1100 og søndag kl 1000. Vi avslutter ca kl 1730 begge dagene.
Til oss er det kun 90 minutter med bil fra Oslo, og 2 timer fra Skien, og 1 time fra Hønefoss. Kjøretid fra Hokksund til oss er ca 25 minutter. Vi henter og bringer fra Hokksund dersom du bruker buss eller tog.
Pris: Kr 2750,00 pr person inkludert kursmateriell, lunsj lørdag og søndag. Ved påmelding av 3 stk eller flere samtidig er prisen kr 2450,00 pr stk. Maks antall pr kurs er 6 stk.

Vi kan ordne overnatting lokalt, inklusiv frokost hos Fram Sønju Gård http://www.nettporten.com/Fram_Sonju.html

Har du hund som trenger pass anbefaler vi Heidis Hundeglede ca 5 minutter fra oss. http://www.heidishundeglede.no/
For påmelding, send oss en mail:post@naturfotografen.com eller Klikk for E-mail adresse

Se oss på You Tube. Søk www.naturfotografen.com video

Kursdeltagere kan også kjøpe rimelige kamerabatterier, trådløse sendere, mellomringer for makro, kamuflasjetelt, reflektor, makroskinne, ND filtrer og mer. Se bilder:Produktgalleri

Det er ikke mulig å ha med hund på kurset fordi den skremmer våre ville dyr, og da er alle motiver borte.  I tillegg kan andre deltakere være allergiske.

Velkommen til 2 dager med foto og opplevelser hos oss små og store tasser i skogen.

Ved påmelding får du en faktura, og betaling etter forfall kan medføre at du mister plassen på på kurset.

Generell informasjon - påmelding, avbestilling og betaling for alle kurs

Tilbake til kursmeny

Kurs digital bildebehandling Photoshop CC/CS6

Dato: 14. mars

Få det beste ut av bildene dine. Det er ingen grunn til å være fornøyd med bildene kamera tar, selv om du synes de er fantastisk flotte. Med digital behandling får du langt bedre bilder. Det er helt utrolig hva som kan gjøres med digitale bilder. Fra det enkle som å korrigere feil lys, forbedre farger, lyse opp skygger, lage bilder i sort/hvit, til å manipulere bilder hvis du liker det. Veldig mange har også bilder av folk i familien som kanskje levde for minst 100 år siden, og det finnes ofte bare et lite bilde som kan bli borte for alltid. Gamle bilder har gjerne riper eller flekker og til og med bretter. Dette kan repareres med digital bildebehandling. Når jobben er gjort kan man printe små og store bilder samt sende dem pr mail til andre i familien. Mulighetene er utrolige, og våre kurs lærer deg digital bildebehandling gjennom praktiske oppgaver som inneholder alle grunnleggende verktøy med nøyaktige beskrivelser steg for steg. Justering av lys, farger, kontrast, beskjæring, skarping, lag, sort/hvit, restaurering, montasjer, digital makeup, og mye mer. Vi vet at mange sliter med beskjæring, piksler per tomme, ppi, dpi, oppløsning og pixler, lengde og bredde. Det er viktige ting når bilder skal bestilles til print, passe i en ramme eller brukes på web. Derfor er dette selvfølgelig et tema i programmet. Kurset krever at du har installert CS6/CC på egen pc, og du redigerer på egne bilder. Adobe tilbyr Photoshop CC pluss Lightroom til en rimelig pris pr mnd, og det er mulig og laste ned en gratis prøveversjon som varer i 30 dager for Mac og Windows. Du finner mer informasjon på www.adobe.com.

Kurset starter kl 1000 og avslutter ca kl 1600. Kursavgift på dette kurset er kr 1680,00 pr deltaker. For påmelding, send oss en mail: post@naturfotografen.com

Til oss er det kun 45 minutter fra Drammen, og 1 time fra Hønefoss. Kjøretid fra Hokksund til oss er ca 25 minutter.

For påmelding, send oss en mail: Klikk for E-mail adresse

Tilbake til kursmeny

Fotokurs lyssetting og kreativitet.

Dato 21. mars

Det er lyset som gir stemning og liv i alle type bilder. Derfor et det helt avgjørende å lære se 'å se lyset' hvis man vil ta flotte bilder av landskap, dyr og mennesker. Dette kurset handler om lyssetting, og mulighetene vi har med kreativ fotografering.

På kurset bruker vi studio blitser, og kan med det skape lyssetting som vi vil. Dårlig, fint og kult lys blir veldig visuelt, og da lærer man mye om 'å se lyset' før bildet er tatt. Du lærer bruk av en blits og flere blitser sammen med softbokser, låvedører, snoot, bikube og reflektorer for å skape bildet du ønsker. En modell er med oss hele dagen. Deltakere får praktiske oppgaver som ideer, og ut fra det bruker riktig utstyr, lys og farger, men  hovedtema er Se lyset. Mulighetene er utrolige, og vi bruker mange utradisjonelle settinger som vil gi inspirasjon til egen kreativitet. Med riktig teknikk kan det bli flotte portretter ved å bruke en lommelykt, og med litt fantasi blir det virkelig artige bilder med enkelt utstyr fra en leketøysbutikk. Vi lærer deg teknikk og triks. Vi skal også jobbe med poseringer som er nødvendig for et bra portrett.
Kurset krever at du har speilrefleks eller SLT og forstår bruk av blender, lukker og iso. Kom med tomme minnekort og nok batterier. Pris for kurset kr 1780,00 pr pers inkl drikke til mat. Vi spiser medbrakt lunsj kl 1230.

Kurset starter kl 1030 og  vi avslutter ca kl 1700. Maks antall på kurset er 4 stk. Til oss er det kun 90 minutter med bil fra Oslo, og 2 timer fra Skien, og 1 time fra Hønefoss. Kjøretid fra Hokksund til oss er ca 25 minutter. Vi henter og bringer fra Hokksund dersom du bruker buss eller tog.

Send oss en email for påmelding: mailto: post@naturfotografen.com


Produkter du kan kjøpe når du er på kurs, se bilder: Produktgalleri

Generell informasjon - påmelding, avbestilling og betaling for alle kurs

Tilbake til kursmeny

 


Fotokurs dagskurs kun for deg etter avtale. Husk at fotokurs er en fin gave.

Fotokurs er vår spesialitet, og kunnskap om fotografering i studio, produktfoto og ute i naturen med ville dyr og fugler er vår kompetanse som vi gjerne deler med andre som kommer til våre fotokurs.

Fotokurs en dag arrangeres kun etter avtale, og kan bestilles for en eller maks 4 personer. Velg kurs A, B, C, D, E, F, G eller H og vi blir enige om dato. Digital speilrefleks og pc kan du låne gratis av oss dersom du ikke har det selv.

Dagskurs A: Lær alle knotter, knapper og menyer som er nødvendig for å bruke kamera med manuelle innstillinger. Med vår metode og vårt utstyr lærer du raskt bruk av blender og lukker, lysmåler, Iso, fokussystemet og hvordan eksponere riktig samt bruk av histogram. Dette er basis for all kreativ fotografering ute og i studio. Pris kr 1580,00 pr person inkl lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1100,00 pr person. Antall timer 5. 

Dagskurs B: Inneholder kurs A pluss grunnleggende Photoshop digital bildebehandling. Pris kr 1980,00 pr person inkl lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1550,00 pr person. Antall timer ca 7.

Dagskurs C: Inneholder kurs A pluss praktisk fotografering med makro og i landskap, og grunnleggende Photoshop digital bildebehandling. Pris kr 2200,00 pr person inkl lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1890,00 pr persoN. Antall timer, vi bruker tiden vi trenger.

Dagskurs D: Inneholder kurs A pluss praktisk fotografering med makro og i landskap, og fotografering av ville fugler og dyr fra kamuflasjetelt. Pris: Kr 2700,00 pr person inkludert lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 prisen kr 2400,00 pr person. Antall timer, vi bruker tiden vi trenger.

Dagskurs E: Inneholder kurs A pluss praktisk fotografering med makro og i landskap, og fotografering av ville fugler og dyr fra kamuflasjetelt. Vi avslutter dagen med grunnleggende Photoshop digital bildebehandling. Pris: Kr 2900,00 pr person inkludert lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 er prisen kr 2600,00 pr person. Antall timer, vi bruker tiden vi trenger.

Dagskurs F: Inneholder kurs A pluss studiofotografering med grunnleggende opplæring i bruk av lys og utstyr i et studio og praktisk fotografering med modell inntil 2 timer. Fotografering i studio med modell gir mye kunnskaper om komposisjon og lys generelt, og en erfaren modell gjør dette til en morsom opplevelse når man kanskje for første gang jobber med en modell. Grunnleggende Photoshop er også en del av kurset. Pris kr 2700,00 pr person inkl lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1950,00 pr person. Antall timer, vi bruker tiden vi trenger.

Dagskurs G: Studiofotografering med grunnleggende opplæring i bruk av lys og utstyr i et studio og praktisk fotografering med modell inntil 3 timer. Det forutsettes at du kan bruke kamera på manuelle innstillinger. Fotografering i studio med modell gir mye kunnskaper om komposisjon og lys generelt, og en erfaren modell gjør dette til en morsom opplevelse når man kanskje for første gang jobber med en modell. Pris kr 2450,00 pr person. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1950,00 pr person. Antall timer, vi bruker tiden vi trenger.

Dagskurs H: Tar du bilder for produktkataloger eller web sider kan vi lære deg teknikker som gir flotte bilder, og du får prøve utstyr som er nødvendig. Be om besøk eller ta en tur til oss. Vi avtaler program og gir en fast pris.

Vi lager også et kurs som inneholder det du ønsker. Be om tilbud.

For påmelding, send oss en mail: Klikk for E-mail adresse

Produkter du kan kjøpe når du er på kurs, se bilder: Produktgalleri

Ved påmelding får du en faktura, og betaling etter forfall kan medføre at du mister plassen på på kurset.

Generell informasjon - påmelding, avbestilling og betaling for alle kurs

Se oss på You Tube. Søk www.naturfotografen.com video

Tilbake til kursmeny

 

Workshop Fotoshoot

Dato: 13. juni
 
Dette er en workshop hvor tema er fantasi, planlegging, lys og teknikker.
 
Det ligger alltid mye arbeid bak bilder som skiller seg ut, og denne workshopen handler om teknikker som brukes for å fotografere motiver basert på fantasi. Detaljer og planlegging må til for å skape motiver, og denne workshopen vil inneholde shoot med hulder, alv og dramatikk. Modeller, klær og location er valgt etter nøye vurderinger.  Ingenting kan være tilfeldig.
Vi vil utnytte naturlig lys, eller bruke studioblitser som utfyllingslys eller hovedlys. Alle deltakere deltar med rigging av studioblitser, røykmaskiner, strømaggregater og strekk av mange meter kabel. Dersom det regner 13. juni utsettes kurset til 27. juni. Kurset er for deg som ikke har mye erfaring, men vi forutsetter at du kan blender, lukker og iso. 

Pris kr 1880,00 pr person. Maks 6 stk. Send mail for påmelding til post@naturfotografen.com.

Tilbake til kursmeny

 

Trinn 2: Fotokurs for viderekommende.
Stikkord er fantasi, farger, lys kreativ planlegging
, og komposisjon.

Dato: 20. - 21. juni

Kurset er for deg som ikke har mye erfaring, men vi forutsetter at du kan blender, lukker, iso og bruk av histogram. Kurset handler om planlegging, fantasi, farger, lys og komposisjon.

Kursinnhold:

Bruk av studioblitser og annet utstyr ute på location og i studio med modell.

Naturfoto med dyr og fugler: Bygg motivet fra bunn med naturens materialer, å ta eventyr bilder som virkelig fortjener en plass i stua. Vi kan ikke bestille ville dyr og fugler, men hos oss er det alltid noen som dukker opp. Det er kun plass til 6 stk på kurset. Vi legger opp til at 3 og 3 deltakere arbeider sammen med planlegging og fotografering, men det blir også noen timer med felles fotografering med modell ute.

Pris: kr 3200,00 pr person inkludert modell, mat og drikke. Velkommen til 2 lærerike, hyggelige og morsomme dager. Send mail for påmelding til post@naturfotografen.com.

Tilbake til kursmeny

 

Generell informasjon - Påmelding og betaling for alle kurs:

Påmelding skjer ved at du sender mail til oss. Når du mottar bekreftelse på at du har plass på kurset,
vil du også motta krav om betaling av kursavgiften.
Ved avbestilling inntil 14 dager før kurset refunderes kursavgiften minus et gebyr på kr 800,-. 
Ved avbestilling senere enn 14 dager før kurset belastes 50 % av deltakeravgiften
Ved avbestilling senere enn 7 dager før kurset belastes full kursavgift.
Hvis avbestilte plasser kan erstattes fra venteliste refunderes kursavgiften minus et gebyr på kr 500,-

Det er ikke mulig å ha med hund på kurset fordi den skremmer våre ville dyr, og da er alle motiver borte.  
I tillegg kan andre deltakere være allergiske.

Kontakt Heidi Jorem Sollien ved Heidis Hundeglede hundepensjonat dersom du trenger hundepass mens du er på kurs hos oss. http://www.heidishundeglede.no/ Pensjonatet ligger 5 minutter fra der vi bor.

Tilbake til kursmeny

Se oss på You Tube. Søk www. naturfotografen.com video

Kursmeny:Grunnkurs - Viderekommende - Dagskurs etter avtale - Photoshop - Lyssettingskurs for nybegynnere - Fotokurs dyre- og fuglefotografering for viderekommende - Workshop Fotoshoot

Orgnr. 983925197MVA

Forside | Foto fra kurs | Kursgalleri | Oversettelse | Translation | Hva skjer | Produktfoto | Produktgalleri

mailto: post@naturfotografen.com