Forside | Kursbilder | Foto fra kurs | Oversettelse | Translation | Hva skjer | Fototur | Produkter til salgs | Produktfoto

Fotogalleri Vesteraalen | Kursgalleri | Produktgalleri

Klikk for E-mail adress

Fotokurs

Fotokurs dyre- og fuglefotografering, fotografering i studio med fotomodell, makrofotografering, portrettfotografering, landskapsfotografering, og bildebehandling i Photoshop.Velkommen til et komplett fotokurs i skogen med våre tillitsfulle dyr og fugler. Priser og dato finner du under kursbeskrivelse.

Hos oss i skogen 90 minutter med bil fra Oslo og 45 km nord for Drammen er det unike muligheter til å lære dyre- og fuglefotografering, fotografering i studio med fotomodell,  makrofotografering, produktfotografering, portrettfotografering, landskapsfotografering, og bildebehandling i Photoshop.

Med våre metoder kan en nybegynner enkelt lære manuell fotografering med speilrefleks som er basis for kreativ fotografering inne og ute i naturen. Digital speilrefleks, stativ og diverse optikk kan du låne gratis hvis du ikke har det selv. Vi tar maks 6 deltakere pr kurs.

Vi bor i skogen med naturen som nabo, og derfor er dyre- og fuglelivet på nært hold en del av vår hverdag. Det gir alle som kommer på kurs og oss mange opplevelser og flotte motiver. Fotografering av bryllup, barn og familier er spennende og trivelige møter med tradisjoner og mennesker. Kunnskap om fotografering i studio eller ute i naturen med ville dyr og fugler er vår kompetanse som vi gjerne deler med alle som kommer til våre fotokurs. Vårt domene naturfotografen.com forvirrer nok mange siden vi jobber med foto innen alle tema, men frem til 1997 jobbet vi kun med naturfoto, og da passet domenet bra. Naturfoto har vært en liten del av vår hverdag de siste 10 år, men vi bor i skogen har motivene rundt oss.

Husk at fotokurs er en fin gave. Gavekort kan sendes pr email.

Se oss på You Tube. Søk www.naturfotografen.com video nr

DATO FOTOKURS:
2014
April: 26.-27.
Mai: 10.-11., 24.-25.
Juni: 7.-8.
August: 9.-10.
September: 6.-7., 20.-21.
Oktober: 4.-5.

Grunnleggende digital fotografering, inklusiv dyre-og fuglefotografering, fotografering i studio med fotomodell, makrofotografering, portrett-fotografering, landskaps-fotografering og bildebehandling i Photoshop.
Mer informasjon om kurs finnes i kolonne til høyre bl.a. om våre dagskurs etter avtale. Et godt alternativ i vinterhalvåret.

Photoshopkurs over 4 kvelder:
27. mars og 1., 8. og 24. april.
Kurs digital bildebehandling i Photoshop Elements for nybegynnere.

29. mars. Fotokurs lyssetting.

10. april. Fotokurs dyre- og fuglefotografering, makro og landskap for nybegynnere.

23.-24. august : Trinn 2: Fotokurs 2 dager natur og studio for viderekommende.

Mer informasjon om kurs og innhold finnes i kolonnen til høyre.

Kursmeny: Grunnkurs - Viderekommende - Dagskurs etter avtale - Photoshop - Lyssettingskurs for nybegynnere

Fotokurs 2 dager for nybegynnere.

Hos oss i skogen har du unike muligheter til å lære dyre- og fuglefotografering, fotografering i studio med fotomodell, makrofotografering, portrettfotografering, landskapsfotografering, og bildebehandling i Photoshop. Velkommen til et komplett fotokurs i skogen med våre tillitsfulle dyr og fugler.

Dato for kurs april: 26.-27 en ledig plass. Flere datoer i kolonnen til venstre.

Fotokurset er for deg som er nybegynner med null kunnskap eller har fotografert uten at du forstår hvordan kamera fungerer. Med våre metoder kan du enkelt lære manuelle innstillinger som er grunnlaget for kreativ fotografering inne og ute i naturen. Du lærer å ta bilder av mennesker, landskap, modell i studio, fugler, dyr og makrofotografering samt digital bildebehandling med Photoshop Elements. Digital speilrefleks, stativ og diverse optikk kan du låne gratis hvis du ikke har selv. Våre grunnkurs er bygget på visuell logikk som gjør at du raskt forstår bruk av manuelle innstillinger og opplever gleden med foto etter noen timer på kurset. Praktiske oppgaver tar deg steg for steg frem til flotte bilder i naturen og i studio. Et fotokurs hos oss i skogen er også en opplevelse de fleste ikke glemmer. Du bør ha med en pose hasselnøtter til fugler og ekorn som tror at nøtter vokser i lomma til alle som kommer på kurs, og de forventer servering hele dagen! Maks antall pr kurs er 6 stk.

Program lørdag:
Du lærer bruk av kamera med manuelle innstillinger som bruk av blender og lukker, iso, hvitbalanse, skarphet, fargerom, lysmålersystem, fokussystem, bruk av innebygd blits, histogram, hvordan eksponere riktig og korrigere når kamera måler feil. Valg av objektiver er også tema. Etter lunsj er vi ute med praktisk foto og tema er blant annet makrofotografering, bildekomposisjon i landskap, og portrett ute. Makrofotografering er vrient, men på kurset lærer du teknikker og får prøve utstyr på eget kamera som gjør det enkelt å fotografere detaljer på blomster og insekter vårt øye ikke kan se. Da dukker det opp utrolig mange fascinerende motiver. Portrett ute handler om å bruke lyset og eventuelt bruke blits. En reflektor er ofte det som gir best lys. På kurset lærer du bruk av begge deler. Landskapsfotografering krever at fotografen kan utnytte mulighetene i et motiv, og det lærer du på kurset. Når dagen er slutt vil de fleste være meget overrasket over egne prestasjoner gjort helt manuelt med kamera. Lørdag kveld koser vi oss med god mat og sosialt samvær.

Program søndag:
Praktisk fotografering i fotostudio og ute i kamuflasjetelt. Her i skogen kan du oppleve ville dyr og fugler som er tillitsfulle, og derfor vil du ikke mangle motiver når du sitter i oppvarmet kamuflasjeteltet som en profesjonell naturfotograf. Du får flotte bilder, og telelinse og stativ låner du gratis av oss hvis du ikke har det. Fotostudio med modell og topp utstyr står til disposisjon. Det er populært og morsomt, og det gir deg mye kunnskap om portrett, lyssetting, komposisjon og lyset generelt. Grunnleggende digital bildebehandling i Photoshop Elements er også en del av dagen, og den som ikke har arbeidet med digital bildebehandling vil oppleve utrolige muligheter på kort tid. Etter endt kurs kan du gjøre mye med bildene dine i Photoshop på egenhånd. Du låner pc av oss gratis. Vi er kanskje alene om et så variert tilbud. Søndag kveld reiser du hjem med bilder du virkelig kan være stolt av, og som fortjener en plass på veggen.

Kurset starter lørdag kl 1100, og vi avslutter kurset ca kl 1700 søndag. Lørdag avslutter vi ca kl 1730. Da er de fleste slitne etter mange timer bak kamera. Til oss er det kun 90 minutter med bil fra Oslo, og 2 timer fra Skien, og 1 time fra Hønefoss. Kjøretid fra Hokksund til oss er ca 25 minutter. Vi henter og bringer fra Hokksund dersom du bruker buss eller tog.

Pris: Kr 2750,00 pr person inkludert kursmateriell, modell, lunsj lørdag og søndag og middag lørdag ca kl 1730. Under linken Kursgalleri ser du bilder tatt av nybegynnere som har vært på kurs. Vi kan ordne overnatting lokalt, inklusiv frokost hos Fram Sønju gård http://www.nettporten.com/Fram_Sonju.html.

For påmelding, send oss en mail:post@naturfotografen.com eller Klikk for E-mail adresse

Se oss på You Tube. Søk www.naturfotografen.com video

Kursdeltagere kan også kjøpe rimelige kamerabatterier, trådløse sendere, mellomringer for makro, kamuflasjetelt, reflektor, makroskinne, ND filtrer og mer. Se bilder:Produktgalleri

Det er ikke mulig å ha med hund på kurset fordi den skremmer våre ville dyr, og da er alle motiver borte.  I tillegg kan andre deltakere være allergiske.

Velkommen til 2 dager med foto og opplevelser hos oss små og store tasser i skogen.

Ved påmelding får du en faktura, og betaling etter forfall kan medføre at du mister plassen på på kurset.

.Generell informasjon - påmelding, avbestilling og betaling for alle kurs

Tilbake til kursmeny

Kurs digital bildebehandling over 4 kvelder.

Dato: 27. mars og 1., 8. og 24. april

Få det beste ut av bildene dine. Det er ingen grunn til å være fornøyd med bildene kamera tar. Med digital behandling får du langt bedre bilder. Det er helt utrolig hva som kan gjøres med digitale bilder. Fra det enkle som å korrigere feil lys, forbedre farger, lyse opp skygger, lage bilder i sort/hvit, til å manipulere bilder hvis du liker det. Veldig mange har også bilder av folk i familien som kanskje levde for minst 100 år siden, og det finnes ofte bare et lite bilde som kan bli borte for alltid. Gamle bilder har gjerne riper eller flekker og til og med bretter. Dette kan repareres med digital bildebehandling. Når jobben er gjort kan man printe små og store bilder samt sende dem pr mail til andre i familien.
Mulighetene er utrolige, og våre kurs lærer deg digital bildebehandling i et tempo som passer deg. Gjennom praktiske oppgaver lærer du alle grunnleggende verktøy med nøyaktige beskrivelser steg for steg. Uten stress kan du bl.a. jobbe med justering av lys, farger, kontrast, beskjæring, skarping, lag, sort/hvit, restaurering, montasjer, digtal makeup, og mye mer. Vi vet at mange sliter med beskjæring, piksler per tomme, ppi, dpi, oppløsning og pixler lengde og bredde. Det er viktige ting når bilder skal bestilles til print, passe i en ramme eller brukes på web. Derfor er dette selvfølgelig et viktig tema på kurset, og på kurset bruker vi Photoshop Elements som kan kjøpes mange steder til en rimelig pris, ca kr 800,00. 

Kursavgift på dette kurset er kr 1400,00 pr deltaker. For påmelding, send oss en mail post@naturfotografen.com

Kurset starter kl 1800 og avslutter ca kl 2100. Til oss er det kun 45 minutter fra Drammen, og 1 time fra Hønefoss. Kjøretid fra Hokksund til oss er ca 25 minutter.

For påmelding, send oss en mail: Klikk for E-mail adresse

Tilbake til kursmeny

Fotokurs dyre- og fuglefotografering, makro og landskap for nybegynnere.

Dato kommer.

Hos oss i skogen har du unike muligheter til å lære dyre- og fuglefotografering, makrofotografering og landskapsfotografering.

Program for kurset:

Kl 1000 Lær alle knotter, knapper og menyer som er nødvendig for å bruke kamera med manuelle innstillinger. Med våre metoderog utstyr lærer du raskt bruk av blender og lukker, lysmåler, Iso, fokussystemet og hvordan eksponere riktig samt bruk av histogram. Dette er basis for all kreativ fotografering

Vi spiser medbrakt lunsj kl 1200.

Kl 1245 makro og landskap.

Kl 1500 fotografering av fugler og dyr fra kamuflasjetelt.

Kl 1800 avsluttning

Pris for kurset kr 1300,00 pr person. Send oss en email for påmelding. Til oss er det kun 90 minutter med bil fra Oslo, og 2 timer fra Skien, og 1 time fra Hønefoss. Kjøretid fra Hokksund til oss er ca 25 minutter. Vi henter og bringer i Hokksund dersom du bruker buss eller tog. Send oss en email for påmelding. Neste kurs 2. mai.   


Fotokurs dagskurs kun for deg etter avtale. Husk at fotokurs er en fin gave.

Fotokurs er vår spesialitet, og kunnskap om fotografering i studio, produktfoto og ute i naturen med ville dyr og fugler er vår kompetanse som vi gjerne deler med andre som kommer til våre fotokurs.

Fotokurs en dag arrangeres kun etter avtale, og kan bestilles for en eller maks 4 personer. Velg kurs A, B, C, D, E, F, G eller H og vi blir enige om dato. Digital speilrefleks og pc kan du låne gratis av oss dersom du ikke har det selv.

Prisene gjelder kjøp innen 25. januar 2014, og kurset må være avviklet innen 1. juni 2014.

Dagskurs A: Lær alle knotter, knapper og menyer som er nødvendig for å bruke kamera med manuelle innstillinger. Med vår metode og vårt utstyr lærer du raskt bruk av blender og lukker, lysmåler, Iso, fokussystemet og hvordan eksponere riktig samt bruk av histogram. Dette er basis for all kreativ fotografering ute og i studio. Pris kr 1580,00 pr person inkl lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1100,00 pr person. 

Dagskurs B: Inneholder kurs A pluss grunnleggende Photoshop digital bildebehandling. Pris kr 1980,00 pr person inkl lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1550,00 pr person.

Dagskurs C: Inneholder kurs A pluss praktisk fotografering med makro og i landskap, og grunnleggende Photoshop digital bildebehandling. Pris kr 2200,00 pr person inkl lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1890,00 pr person.

Dagskurs D: Inneholder kurs A pluss praktisk fotografering med makro og i landskap, og fotografering av ville fugler og dyr fra kamuflasjetelt. Pris: Kr 2700,00 pr person inkludert lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 prisen kr 2400,00 pr person

Dagskurs E: Inneholder kurs A pluss praktisk fotografering med makro og i landskap, og fotografering av ville fugler og dyr fra kamuflasjetelt. Vi avslutter dagen med grunnleggende Photoshop digital bildebehandling. Pris: Kr 2900,00 pr person inkludert lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 er prisen kr 2600,00 pr person.

Dagskurs F: Inneholder kurs A pluss studiofotografering med grunnleggende opplæring i bruk av lys og utstyr i et studio og praktisk fotografering med modell inntil 2 timer. Fotografering i studio med modell gir mye kunnskaper om komposisjon og lys generelt, og en erfaren modell gjør dette til en morsom opplevelse når man kanskje for første gang jobber med en modell. Grunnleggende Photoshop er også en del av kurset. Pris kr 2700,00 pr person inkl lunsj. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1950,00 pr person.

Dagskurs G: Studiofotografering med grunnleggende opplæring i bruk av lys og utstyr i et studio og praktisk fotografering med modell inntil 3 timer. Det forutsettes at du kan bruke kamera på manuelle innstillinger. Fotografering i studio med modell gir mye kunnskaper om komposisjon og lys generelt, og en erfaren modell gjør dette til en morsom opplevelse når man kanskje for første gang jobber med en modell. Pris kr 2450,00 pr person. Hvis dere er 2 eller maks 4 stk er prisen kr 1950,00 pr person.

Dagskurs H: Tar du bilder for produktkataloger eller web sider kan vi lære deg teknikker som gir flotte bilder, og du får prøve utstyr som er nødvendig. Be om besøk eller ta en tur til oss. Vi avtaler program og gir en fast pris.

Vi lager også et kurs som inneholder det du ønsker. Be om tilbud.

For påmelding, send oss en mail: Klikk for E-mail adresse

Produkter du kan kjøpe når du er på kurs, se bilder: Produktgalleri

Ved påmelding får du en faktura, og betaling etter forfall kan medføre at du mister plassen på på kurset.

Generell informasjon - påmelding, avbestilling og betaling for alle kurs

Se oss på You Tube. Søk www.naturfotografen.com video

Tilbake til kursmeny

Fotokurs lyssetting og muligheter. Dato 1. november.

Dette kurset handler om lyssetting, og alle mulighetene vi har med digital  kreativ fotografering.
Lyset er det viktige i alle type bilder, og millioner av bilder som mangler lys legges ut på diverse medier hver dag. Det gjelder bilder av bla fugler, dyr og mennesker. Det er helt avgjørende å lære se 'å se lyset' hvis man vil ta flotte bilder.
På kurset bruker vi studio blitser, og kan skape lyssetting som vi vil. Dårlig, fint og kult lys blir veldig visuelt, og da lærer man mye om 'å se lyset' før bildet er tatt. Du lærer bruk av en blits og flere blitser sammen med softbokser, låvedører, snoot, bikube og reflektorer som skaper bildet du ønsker. En modell er med oss hele dagen. Deltakere får praktiske oppgaver som ideer, og ut fra det bruker riktig utstyr, lys og farger, men  hovedtema er Se lyset. Mulighetene er utrolige, og vi bruker mange utradisjonelle settinger som vil gi inspirasjon til egen kreativitet. Med riktig teknikk kan det bli flotte portretter ved å bruke en lommelykt, og med litt fantasi blir det virkelig artige bilder med enkelt utstyr fra en leketøysbutikk. Vi lærer deg teknikk og triks. Vi skal også jobbe med poseringer som er nødvendig for et bra portrett. Det handler om å sitte eller stå, hender og blikk. Mange sliter med å forstå dpi, ppi, piksler lengde og bredde og krav til oppløsning for print og web. Derfor vil også dette være tema på kurset.


Kurset krever at du har speilrefleks eller SLT og forstår bruk av blender, lukker og iso. Kom med tomme minnekort og nok batterier. Pris for kurset kr 1780,00 pr pers inkl drikke til mat. Kurset starter kl 1000 og avslutter ca kl 1830. Vi spiser medbrakt lunsj kl 1230. Til oss er det kun 90 minutter med bil fra Oslo, og 2 timer fra Skien, og 1 time fra Hønefoss. Kjøretid fra Hokksund til oss er ca 25 minutter. Vi henter og bringer i Hokksund dersom du bruker buss eller tog.

Send oss en email for påmelding: mailto: post@naturfotografen.com

Komplett oversikt over kurset se Hva skjer.

Produkter du kan kjøpe når du er på kurs, se bilder: Produktgalleri

Generell informasjon - påmelding, avbestilling og betaling for alle kurs

Tilbake til kursmeny

Trinn 2: Fotokurs 2 dager natur og studio for viderekommende.

Dato: 23.-24. august 2014

Stikkord for fotokurset er kreativ planlegging, fantasi, farger, lys og komposisjon. Mange sliter med å se eller finne motiver. Vi deler kunnskapen om å oppdage muligheter og motiver som alltid er i nærheten.

Program:
Fotokurset er for alle som vil kombinere studiofoto og naturfoto. Begge deler er morsomt, og ved å blande teknikker har man grunnlaget for kreative bilder ute og i fotostudio. På kurset vil de fleste bli overrasket over hvordan en naturfotograf kan arbeide med dyr og fugler. Hos oss i skogen vil du oppleve unike muligheter for kreativ dyre- og fuglefotografering basert på individer som er vant til mennesker. Det betyr at vi kan bygge motivet med naturens materialer og ta eventyrbilder som du synes fortjener en plass på veggen i stua. Sola endrer lyset i alle motiver, og våre kreative løsninger utnytter alltid sola best mulig. Det er ofte smart å ha kamera nummer 2 plassert trådløst et annet sted, og noen av oppgavene på kurset inkluderer det. Ekstra kamera og diverse kamuflasjetelt har vi til utlån. Vi kan ikke bestille ville dyr og fugler, men hos oss er det alltid noen som dukker opp.

Fotomodell ute og i studio er morsomt. På kurset skal vi planlegge alle detaljer med idé, sted, lys, farger, gjenstander og komposisjon.  Vi bruker bl  a studioblitser, reflektorer og røykmaskin inne og ute. Vårt fotostudio har små og store studioblitser, låvedører, beauty dish, diverse kulisser og mye mer. Vi kan skape bilder med magi eller rett og slett ta virkelig flotte bilder. Vi legger opp til frihet med rom for egne ideer som gjerne kan diskuteres før kurset, slik at vi kan legge ting til rette for et godt resultat.

Kurset er for deg som ikke har mye erfaring, men vi forutsetter at du kan bruke blender og lukker, iso, hvitbalanse, lysmålersystem og fokussystem manuelt. Det blir maks 8 stk på kurset, og vi legger opp til at 4 og 4 deltakere arbeider sammen med fotomodell og med naturfotografering.

Kurset starter lørdag kl 1100, og vi avslutter ca kl 1700 søndag. Da er de fleste slitne etter mange timer bak kamera. Til oss er det kun 90 minutter med bil fra Oslo, og 2 timer fra Skien, og 1 time fra Hønefoss. Kjøretid fra Hokksund til oss er ca 25 minutter. Vi henter og bringer fra Hokksund dersom du bruker buss eller tog.

Pris: Kr 3100,00 pr person inkludert kursmateriell, modell, lunsj lørdag og søndag og middag lørdag. Vi kan ordne rimelig overnatting på en gjestegård lokalt inkl frokost.
Send oss en e-mail for påmelding.

Velkommen til 2 lærerike, hyggelige og morsomme dager.

Kursdeltagere kan også kjøpe kamerabatterier, trådløse sendere, mellomringer for makro, kamuflasjetelt, mygghatt, reflektor, makroskinne, kamuflasjehansker og truger. Se bilder: Produktgalleri

Det er ikke mulig å ha med hund på kurset fordi den skremmer våre ville dyr, og da er alle motiver borte.  
I tillegg kan andre deltakere være allergiske.

Generell informasjon - påmelding, avbestilling og betaling for alle kurs

Tilbake til kursmeny

Se oss på You Tube. Søk www.naturfotografen.com video

Generell informasjon - Påmelding og betaling for alle kurs:

Påmelding skjer ved at du sender mail til oss. Når du mottar bekreftelse på at du har plass på kurset,
vil du også motta krav om betaling av kursavgiften.
Ved avbestilling inntil 14 dager før kurset refunderes kursavgiften minus et gebyr på kr 800,-. 
Ved avbestilling senere enn 14 dager før kurset belastes 50 % av deltakeravgiften
Ved avbestilling senere enn 7 dager før kurset belastes full kursavgift.
Hvis avbestilte plasser kan erstattes fra venteliste refunderes kursavgiften minus et gebyr på kr 500,-

Det er ikke mulig å ha med hund på kurset fordi den skremmer våre ville dyr, og da er alle motiver borte.  
I tillegg kan andre deltakere være allergiske.

Kontakt Heidi Jorem Sollien ved Heidis Hundeglede hundepensjonat dersom du trenger hundepass mens du er på kurs hos oss. http://www.heidishundeglede.no/ Pensjonatet ligger 5 minutter fra der vi bor.

Tilbake til kursmeny

Se oss på You Tube. Søk www. naturfotografen.com video

 

Kursmeny: Grunnkurs - Viderekommende - Dagskurs etter avtale - Male med lys - Photoshop

Orgnr. 983925197MVA

Forside | Kursbilder | Foto fra kurs | Oversettelse | Translation | Hva skjer | Fototur | Produkter til salgs | Produktfoto

Fotogalleri Vesteraalen | Kursgalleri | Produktgalleri

mailto: post@naturfotografen.com